Simon

  •  ·  Premium
  • 7 friends
  • 8 followers
  • 2809 views
Add new...
 
 
·
Added a discussion

I chose my Safari web browser to finish the necessary installation steps of: 14.0.0-A3. When it was time to enter my admin email I accidently entered an email WITHOUT the dot in my email address and it was accepted. I was allow to continue the installation.

I then went on my Firefox web browser (I have a habit of using two different web browsers) and attempted to login as the admin. I was successful. I reentered my email and password numerous times, no luck in gaining access.

Luckily, I kept my Safari web browser open and I was still inside my admin section. I navigated to: Settings / Site Settings and saw my error, I had forgotten the dot in my admin's email address. I fixed it. I kept my Safari web browser, to play it safe, and then I went to my Firefox web browser and proceeded to login to my site as admin, I was successful.

Please correct this, don't allow the installation to accept an incorrect entered email address. I don't recall installation asking me to enter my admin's email twice to verify my email. Having to enter the admin email twice correctly, will prevent this issue from happening.

  • 380
·
Added a discussion

During installation, I chose clicked the Audit link. Everything had OK but two items. My 2nd issue was:

Web-server: Apache

  • rewrite_module - UNDEFINED

I really don't know what the above means. If it's something I should be concerned about and I were to ask my web hosting company to address the above or attempt to address it myself, is there a link with instructions to address the above? If i can't address it myself, I can reference the instructions on how to address it when I contact my web host's support.

p.s. my hosting plan is on a Linux system.

Thanks!

  • 366
·
Added a discussion

During installation, I chose clicked the Audit link. Everything had OK but two items. One was:

PHP:

  • PHP accelerator = - WARNING (The script can be much faster if you install some PHP accelerator)

My web hosting's support is looking into the above install. Are there instructions, maybe a link, that I can refer to myself or forward to my web host's support to help with installing: PHP accelerator?

p.s. my web server is on Linux.

Thanks!

  • 325
·
Added a discussion

I'm a novice user, re: hosting my own UNACMS site, etc. Being a novice, I have made the error, in the past, of clicking, "Download UNA Core" thinking this is the 'code' I need to run my own UNACMS site. After installing and testing it, I found bugs. Upon correspondence with members and developers here, I realize I was hosting an alpha version - it did not occur to me the A, from e.g. 14.0.0-A3, meant Alpha (a testing version). I had to Google 'software alpha') to get its definition.

When someone clicks: Download UNA Core, I suggest it brings you to a download page with a choice of latest stable version and the latest alpha version with an explanation of each so a novice user would be clear as to which version to download.

p.s. I'm a novice and pushing myself not to hesitate to ask questions a novice would ask.

  • 380
·
Added a discussion

I am running UNA 13.1, Spacenook. The footer section of the homepage of Spacenook has this: Spacenook is a demo app built with UNA Platform, which you can use to create your own online community. I am able to find "Spacenook" in Polygot / Keys but I'm not able to find the rest of the line: is a demo app built with UNA Platform, which you can use to create your own online community.

How do I find the rest of the above sentence? I've entered various keywords from the above sentence in the Search box in Polygot's Keys section but no luck.

  • 270
·
Added a discussion

My site is running: 14.0.0-A2. Settings -> Permalinks and have enabled SEO links has been set.

Problem: after posting my first discussion on my site, titled, testing, the url displayed properly. The url is: https://website.com/view-discussion/testing

Since my first post in Discussion, other users have posted in Discussions. However, their posts' url doesn't display properly, for example instead of having the name of their title displayed in the url, it shows:

https://website.com/view-discussion/1kmhzxo

It should appear as: https://website.com/view-discussion/Name-of-title-here

and when I turn off: enable SEO links, it resorts back to:

https://website.com/page/view-discussion?id=2

and when I turn on: enable SEO links, it resorts back to:

https://website.com/view-discussion/1kmhzxo

However, when enable SEO links is on, my first post, titled: testing, appears correctly, it shows:

https://website.com/view-discussion/testing

but all the new Discussion's url shows incorrectly.

How can I fix this?

  • 363
·
Added a discussion

I'm interested in suggesting a new feature. To help me elaborate on this new feature I wish to suggest, I would like to provide a link to a website that has this feature, can I do this, can I add a link to another website in the Suggestion section?

  • 304
·
Added a discussion

I've installed the latest version of UNA... Again, like my last install, the links to all the apps I downloaded and install when to a 404 page. Luckily, I had my old notes from my previous install that had the same issue. My old notes stated I got feedback from a UNA team member who advised me to get the code from: https://github.com/unaio/una/blob/master/.htaccess   and place it into the .htaccess found. I did exactly this and my links now work. Was wondering if anyone had the same problem as I did.

  • 338
·
Added a discussion

I'm restarting my installation of UNA, I'm on step 7 of requirements (Required PHP Modules: The following PHP modules must be enabled for UNA to function correctly: curl, gd, mbstring, json, fileinfo, zip, openssl, and exif.). I've gone to: PHP PEAR Packages and there is a message: Using Your PHP Extension(s) and Application(s)

You will need to add “/home/friend/php” to the include path. You can do this by adding the following code to your script:

ini_set("include_path", '/home/friend/php:' . ini_get("include_path") );

Question. Which file do I need to add the above line of code? I assume I have to add it on the last line?

Thanks! p.s. I'm not too techie but pretty fair at following instructions.

  • 358
Simon Discussions
During installation I enter my admin email without the dot in my email address and it was accepted, I was allow to continue the installation. Please fix this, enter e-mail x2.
during Audit of my installation, I got: Web-server: Apache rewrite_module - UNDEFINED . Do I need to address this?
Is there a link, re: instructions to add: PHP accelerator , PHP accelerator = - WARNING (The script can be much faster if you install some PHP accelerator)
Download UNA Core = 14.0.0-A3, why is not the latest stable: v.13.1.0
where is Polygot/Keys for the footer, "Spacenook is a demo app built with UNA Platform, which you can use to create your own online community.
permalinks turned on but I now get this: site.com/view-discussion/1kmhzxo